Údržba sněhové frézy / jak se starat

15.11.2010 10:09

Velmi zajímavý článek o údržbě sněhové frézy se vyskytl na dama.cz

Přinášíme Vám jeho části:

Jednostupňové vs. dvoustupňové frézy

Jednostupňové sněhové frézy jsou jednodušší, logicky tedy i levnější. Nabírání sněhu i jeho následný odhoz u nich zajišťuje válcový buben nebo takzvaná ,,lopata“ – mechanismus ve tvaru písmena U, který rotuje. Tyto stroje mají podstatně méně pohyblivých komponentů a převodů než frézy dvoustupňové.

 

V jejich případě se jedná o podstatně složitější stroje, vyžadující náročnější úkony údržby. Na dvoustupňových frézách je použito poměrně hodně převodových mechanismů, jako je pojezd, pohon vyhazovacího rotoru a šneku. Každý tento prvek vyžaduje zvlášť péči.

Jste-li vlastníkem jednoúčelové sněhové frézy, při přípravě stroje na zimu hraje nejdůležitější roli výměna oleje v motoru a jeho celková kontrola. Výměna je důležitá kvůli absorpci vody při odstavení stroje přes letní období. Voda olej svou přítomností v něm znehodnocuje, a pokud jej nevyměníte, riskujete vážné poškození nebo dokonce zničení motoru.

Jako mazací kapalinu používejte olej pro zimní podmínky nebo polosyntetický, například 10W-30.

 

Celý článek o údržbě sněhové frézy https://abecedazahrady.dama.cz/Stroje-a-zarizeni/Aktualne-Udrzba-snehovych-frez-pred-zimnim-obdobim/sc-50-sr-1-a-1389/default.aspx

 


Podlahy, Tapety | Motorové pily blog | fréza na sníh a sněhové frézy sněhová fréza zahradní traktory Sněhové frézy prodej Praha