Sněhové frézy

21.12.2010 15:49

Sněhové frézy

Sněhové frézy od kvalitních výrobců jsou konstruované pro náročné severské podmínky. Sortiment zahrnuje jednostupňové a dvoustupňové frézy.

Před vlastním výběrem vhodné frézy je třeba zvážit velikost a členitost plochy, ze které budete sníh odklízet, a množství sněhu, který ve vaší oblasti bežne padá.

Jednostupňové frézy: vynikají nízkou hmotností a snadnou ovladatelností. Sníh je odebírán rotujícím šnekem a okamžite odhazován komínem, který jej usměrnuje na potřebné místo. Jednostupňové frézy jsou vhodné zejména do městských podmínek pro odklízení sněhu ze zahradních cest a vjezdu do garáží. Gumové okraje šneku umožnují dokonalé vyčištení od sněhu až na asfaltový nebo jiný povrch. Díky sklopným rukojetím se Vám fréza vejde do zavazadlového prostoru auta a zabere málo prostoru při letním skladování. 

Dvoustupňové frézy: Jsou určené do míst z vyšším spadem sněhu. Liší se výkonem motoru, pracovním záběrem a dalšími parametry. V závislosti na vybavení zvládnou rozlišné sněhové záteže. Jejich princip spočívá ve dvou krocích: vrstva sněhu je nejdříve odfrézovaná ocelovým šnekem do prostoru ventilátoru a odtud "vyhozena" ventilátorem ven přes výhozový komín. Nastavitelným výhozovým komínem je sníh usměrněn na potřebné místo. Všechny tyto frézy jsou vybaveny kvalitními čtyřtaktními motory.

 

článek převzat a redakčnš upraven z

https://www.sekacky-pily.cz/produkty/stiga/snehove-frezy/


Podlahy, Tapety | Motorové pily blog | fréza na sníh a sněhové frézy sněhová fréza zahradní traktory Sněhové frézy prodej Praha