Sněhové frézy

05.09.2011 16:45

Výběr sněhové frézy?

zdroj textu, využito: mountfield.cz

Správný výběr sněhové frézy závisí především na tom, jak často sníh chcete sníh odstraňovat.

Protože se nám sníh jen velmi zřídka podaří odklidit ihned po nasněžení, potýkat se pak s umrzlou a udusanou sněhovou hmotou jvrstvy sněhu na libovolném povrchu tedy začíná u dvoustupňových sněhových fréz. Cena frézy začíná na úrovni kvalitní benzinové sekačky je ve srovnání s jejich rychlou a efektivní prací velmi přívětivá.

Dvoustupňové sněhové frézy– sněhové frézy na vysoký i mokrý sníh

Dvou stupňové sněhové fréz jsou vhodné do jakýchkoliv podmínek a na jakýkoliv sníh. Přesto vždy záleží na kvalitě použíté frézy, protože každá fréza je koncipována na čestnost používání a zatížení.

Použít je můžeme jak na ten čerstvý prachový či déle ležící ušlapaný a lehlý, tak na mokrý nebo umrzlý sníh. Dle náročnosti vnějších podmínek provozu sněhové frézy volte optimální výkon a ostatní technické parametry. Pracovní části sněhové frézy tvořírobustní ocelový šnek často vybavený zuby, který má za úkol sníh odkrojit, rozmělnit a dopravit do vysokootáčkového ventilátoru.

Ten sníh odhodí výletovým komínkem ven, proto mluvíme o dvou pracovních stupních sněhové frézy. Tyto typy sněhových fréz jsou prakticky vždy vybaveny vlastním pojezdem (pohonem kol), většinou několikarychlostním, a to včetně zpětného chodu. Pro větší komfort práce mohou mít i sněhové frézy halogenové světlo nebo vyhřívané ovládání a umožňují úklid i na šikmých plochách.  Ty umožňují snadnější manipulaci s frézou v podmínkách, při kterých nedochází k odklízení sněhu až na zpevněný povrh.


Podlahy, Tapety | Motorové pily blog | fréza na sníh a sněhové frézy sněhová fréza zahradní traktory Sněhové frézy prodej Praha